Buy Now

 

The 50 Days that Changed Europe

A white marble mantlepiece decorated with pious-looking angels. Enormous chandeliers hang from the ceiling, illuminating the room with a golden light, as if aware that the declaration that is about to be read would resonate through the ages. It was in this august setting – the Salon de l’Horloge in the French foreign ministry – that on May 9, 1950 foreign minister Robert Schuman put on his black glasses, cleared his throat, and addressed the expectant crowd of journalists.  (…)

ISBN 9789460580796
Order your own copy on Amazon.com, Amazon UK
 
 

De 50 Dagen die Europa Veranderden

Een witmarmeren schouw gedecoreerd met vroom kijkende engelen. Enorme kandelaars aan het plafond die een gouden licht verspreiden, alsof ze weten dat de verklaring die weldra zal worden voorgelezen, nog generaties lang zal doorklinken.  Het is in dit statige decor, het Salon de l’Horloge van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat buitenlandminister Robert Schuman op 9 mei 1950 zijn zwarte bril opzette en voor een publiek van hongerige journalisten zijn keel schraapte.  (…)

ISBN 9789460580253
Order a signed copy directly from the writer: hanneke.siebelink@gmail.com  
 
 
  

Abraham Lincoln, Over Mezelf

Op 4 maart 1861 zat mijn eerste wapenfeit als president erop:  ik was er, zeer tot de verbazing van velen, in geslaagd om levend het Witte Huis te bereiken. Dat het een hele onderneming was geweest, niet zozeer voor mezelf maar wel voor diegenen die het als hun taak zagen om mij heelhuids Washington binnen te loodsen, wil ik hier niet onvermeld laten. ‘Bij Baltimore kun je een kogel door je hoofd verwachten,’ zo hadden mijn veiligheidsagenten me gezegd, en ze leken zeker van hun stuk.  (…)

ISBN 9789089310453
Order a signed copy directly from the writer: hanneke.siebelink@gmail.com 
.
.

Beste Buren

Wat drijft Nederlanders naar het zuiden? Voor mijn vader was het zijn werk, zijn geloof in het Europese experiment. Ik herinner me zijn kantoor aan het Schumanplein, toen op de zesde verdieping van het Berlaymontgebouw. Ik herinner me de eindeloze smalle gangen met de rijen houten deuren waar ik als dochter rond mocht rennen, de imposante zwart-wit portretten in de centrale hal, het restaurant beneden in de kelder waar de heerlijkste gerechten werden opgediend, en waar ik na lang nadenken toch altijd weer spaghetti koos.  (…)

ISBN 9789460580611
Order on Bol.com
.